grad u sudskim sporovima

HABUŠ 'Grad nije vodio parnice zato što je to želio, nego zato što je to morao'

Objavljeno: 05.10.2016. 14:39

Zadnja izmjena: 05.10.2016. 15:13

Foto: Željko Porobija

Gradonačelnik Habuš poslao je medijima pisano priopćenje u kojemu objašnjava da su parnice koje Grad vodi prouzročene štetnim ugovorima potpisanim od strane bivših varaždinskih vlasti.

Radi se o sudskim postupcima koji su ili već završeni ili se još vode i u kojima je Grad tužitelj ili tuženi. Nedavno je tako, kao što smo već izvijestili, Visoki trgovački sud RH poništio Ugovor kojega je Grad sklopio s T7 Vis d.o.o. 

- Od kakvog će utjecaja ova presuda biti na postupak koji se vodi protiv Ivana Čehoka tek ostaje za vidjeti. - stoji u priopćenju. Grad je ishodio i pravomoćnu presudu protiv trgovačkog društva IGREC ŠPORT d.o.o. kojom je utvrđeno da je upravo Grad vlasnik zemljišta u Zagrebačkoj ulici gdje se nalaze teniski tereni. Uz to je Crtorad d.o.o. izgubio tri parnice protiv Grada.

Na popisu sporova našao se i jedan koji se još vodi, a radi se o otplati kredita od 8 milijuna kuna koje je NK "Varaždin" ishodio od PBZ-a. Prije nekoliko dana PBZ je poslao Brisovno očitovanje kojom je skinuta hipoteka s Varteksovog stadiona. Grad vjeruje kako je taj postupak značajan za krajnji ishod parnice. 

Gradonačelnik Habuš smatra kako su svi ovi postupci bili uvjetovani postupcima ranijih gradskih vlasti koje su postupale na štetu građana.

>> Uz široki osmijeh Habuš i Branka Matavulj objavili: Čehokovi ugovori o balama su ništetni!

>> eTV: Habijan podsjetio da je Habuš nekoć i Štromara tjerao da podrži ugovor čijem se poništenju nedavno smijao

Komentari