Varaždinska županija

Iz Županije 50-ak vatrogasaca poslano u Koprivničko-križevačku županiju radi pomoći

Objavljeno: 08.08.2023. 17:34

Zadnja izmjena: 08.08.2023. 17:44

Foto: Slika iz arhive

Iz Varaždinske županije upućeno je ukupno 50-ak vatrogasaca s odgovarajućom opremom u Koprivničko-križevačku županiju radi pomoći oko poplava koje su pogodile to područje.

Po riječima zapovjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Željka Nagyja, osim iz Kneginca Gornjeg, u Koprivničko-križevačku županiju upućeni su i vatrogasci iz vatrogasnih zajednica općina Mali Bukovec, Veliki Bukovec, Martijanec, Sveti Đurđ, a prije sat vremena 'podignuta' je i Vatrogasna zajednica grada Ludbrega.

Ukupno je to 50-ak ljudi, pri čemu 34 iz vatrogasnih zajednica spomenutih općina, koji su otišli sa četiri kombija, terenskim vozilom, čamcem i
i prikolicom te opremom za rad s poplavama.

- Krenut će još iz Varotrogasne zajednice Grada Ludbrga tri kombi vozila s 20-ak vatrogasca. Upućeni su u Koprivničko-križevačku županiju na područje Legrada, sve po nalogu glavnog vatrogasnog zapovjednika - izjavio je Nagy.

Po njegovim riječima, u tom području ima par kritičnih mjesta na kojima se mora dežurati, no vodostaji se polako smiruju. Problem će sada biti podzemne 
vode, zaobalne vode i slično.

- Najvjerojatnije će naši vatrogasci tamo ostati cijelu noć. Mislimo da zasad više neće biti potrebe za slanjem dodatnog broja vatrogasaca, no sve ovisi o daljnjem razvoju situacije - zaključio je Nagy.  

Komentari