SUBVENCIJA ŽUPANIJE

Za medicinsko osoblje s područja županije od sada krediti od samo 1,86 posto

Riječ je o pilot projektu koji je Varaždinska županija pokrenula sa Zagrebačkom bankom, a za koji je interes iskazalo stotinjak medicinskih djelatnika, odnosno 15-ak posto od ukupnog broja našeg visokoobrazovanog medicinskog kadra...
Objavljeno: 04.03.2019. 15:47

Zadnja izmjena: 04.03.2019. 16:24

Foto: Luka Šalamun

Stotinjak medicinskih djelatnika s područja Varaždinske županije u Zagrebačkoj banci dobit će kredit uz kamatnu stopu od 1,86% u prvih pet godina, a pokaže li se pilot projekt uspješnim sličnu subvenciju mogu očekivati i djelatnici u obrazovnom sektoru te mali poduzetnici.

Riječ je o pilot projektu koji je Varaždinska županija pokrenula sa Zagrebačkom bankom, a za koji je interes iskazalo spomenutih stotinjak medicinskih djelatnika, odnosno 15-ak posto od ukupnog broja našeg visokoobrazovanog medicinskog kadra. Oni će odsada na prosječnoj kreditnoj liniji od oko 60.000 eura uštedjeti 3.000 eura, uz općenito relativno nisku kamatnu stopu koja bi bez subvencije Županije iznosila 2,85%.

- Naša suradnja sa Zagrebačkom bankom je odlična, a ovo je jedinstveni projekt u našim hrvatskim okvirima, kojim Županija i Zagrebačka banka daju podršku deficitarnom kadru, posebno liječničkom osoblju i općenito visokoobrazovanom kadru u medicini – rekao je danas prilikom potpisivanja ugovora sa Zabom župan Radimir Čačić, istaknuvši kako sa spomenutom bankom rade sve županijske institucije.

- Ovo je prvi korak. Ima potencijala da se potakne i malo poduzetništvo i obrazovanje, jer ovo je jedan dobar način da za podizanje gospodarskog i socijalnog napretka županije u kojoj poslujemo. Imamo energije i potencijala da pokažemo i daljnje iskorake – rekao je predsjednik  Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić, a župan Čačić izrazio spremnost subvencioniranja i drugih segmenata lokalnog stanovništva.

Komentari