europski talent centar

Ovako bi trebao izgledati 'život' u Šaulovcu nakon obnove koja je upravo u tijeku

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.02.2022. 08:24

Zadnja izmjena: 05.02.2022. 11:17

Župan Anđelko Stričak gostovao je u eTV studiju gdje se, govoreći o projektima u obrazovanju, osvrnuo na dvorac Šaulovec koji se upravo obnavlja, te će nakon obnove postati Europskim talent centrom.

Stričak je rekao kako se time žele na jednome mjestu objediniti svi centri izvrsnosti koji djeluju na području Varaždinske županije.

- Sada svako područje pokriva jednu srednju školu. Međutim, smatramo da je potreba nadogradnja, a ta bi se nadogradnja trebala upravo ostvariti u dvorcu Šaulovec gdje bi ujedinili sve te centre izvrsnosti da izmjere svoja postignuća, iskustva, razmišljanja i to smatramo da bi tamo bilo primjereno. Tamo bi trebao biti spoj znanja, kulture, okoliša i turizma - objasnio je Stričak.

Vrtićki talent centar

Stričak je najavio i program talent centara u vrtiću jer, prema njegovim riječima, obrazovanje treba početi od najnižih raznina. 

- Na području županije potrebno je dograditi još tri osnovne škole te devet školsko sportskih dvorana da bi svugdje mogli uvesti jednosmijensku nastavu i da bi mogli reći, naši učenici u svim osnovnim školama imaju isti standard - rekao je Stričak.

Kako je dodao, cijelu priču u obrazovanju ''zaključuje izgradnja kampusa FOI-a i jedan dio Sveučilišta Sjever za STEM područje. 

Komentari