očitovanje

Stričak: Gradonačelnik računa da više nikoga ne zanimaju još uvijek prisutna pravna pitanja

"Vjerujem da smo svi već iscrpljeni od te sage o balama, pa se čini da gradonačelnik računa na to da više nikoga ne zanimaju "detalji" kao što su još uvijek prisutna pravna pitanja", navodi župan...
Objavljeno: 10.06.2023. 08:31

Zadnja izmjena: 10.06.2023. 08:41

Jutros je stigao odgovor župana Anđelka Stričaka na jučerašnji presicu gradonačelnika Bosilja i zamjenika Markovića, na kojoj su župana pozvali da javno podrži njihovo rješenje bala.

U priopćenju za medije koje prenosimo u cijelosti župan naglašava da je suradnja s gradonačelnikom "barem dosad bila dobra", a to potkrijepljuje i ovotjednim sastankom koji je održan za članom Uprave Hrvatskih cesta Alenom Levrićem, međutim navodi (ponavlja) da još uvijek postoje otvorena pravna pitanja glede rješenja bala.

- Kao što je već nebrojeno puta javno istaknuto, resorno ministarstvo i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izrazili su spremnost sufinancirati zbrinjavanje baliranog otpada u iznosu od 40 posto, i to kad budu ispunjeni svi zakonski uvjeti.  Vjerujem da smo svi već iscrpljeni od te sage o balama, pa se čini da gradonačelnik računa na to da više nikoga ne zanimaju "detalji" kao što su još uvijek prisutna pravna pitanja - prvotni ugovor o zbrinjavanju bala te koncesija, koju je za zbrinjavanje bala dodijelilo Gradsko vijeće.  Nadam se da je gradonačelnik Bosilj odgovoran i da neće zbog vlastite kratkotrajne promocije dopustiti da bale trunu u Brezju još jedno desetljeće - stoji između ostaloga u očitovanju župana Anđelka Stričaka.

Očitovanje ovdje možete pročitati u cijelosti.

Očitovanje župana Anđelka Stričaka

Stavove gradonačelnika Nevena Bosilja vezane za rješavanje problematike baliranog otpada podržao sam još prije dvije, tri godine. Naime, tada je SDP, tj. tandem Marković - Bosilj prosvjedovao protiv tadašnjeg rješenja koje je koštalo oko 100 milijuna kuna, a kao razlog navodili su da je navedeno rješenje preskupo.

Tada sam jasno iznio stav da ako imaju rješenje jeftinije i za jednu kunu, da će Klub HDZ-a u Gradskom vijeću odmah odustati od postojećeg prijedloga i podržati njihov. To smo spremni i danas. 

Kao što je već nebrojeno puta javno istaknuto, resorno ministarstvo i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izrazili su spremnost sufinancirati zbrinjavanje baliranog otpada u iznosu od 40 posto, i to kad budu ispunjeni svi zakonski uvjeti. 

Vjerujem da smo svi već iscrpljeni od te sage o balama, pa se čini da gradonačelnik računa na to da više nikoga ne zanimaju "detalji" kao što su još uvijek prisutna pravna pitanja - prvotni ugovor o zbrinjavanju bala te koncesija, koju je za zbrinjavanje bala dodijelilo Gradsko vijeće. 

Nadam se da je gradonačelnik Bosilj odgovoran i da neće zbog vlastite kratkotrajne promocije dopustiti da bale trunu u Brezju još jedno desetljeće.

Također, smatram bitnim naglasiti da je suradnja s gradonačelnikom Bosiljem barem dosad bila dobra. Naime, dosad se odazivao na svaki sastanak koji sam organizirao, a naročito ako su teme bile bitne i za daljnji razvoj grada. 

Primjerice, tako je bilo i ovaj utorak kada sam u dogovoru s članom Uprave Hrvatskih cesta Alenom Leverićem, organizirao sastanak na koji su bili pozvani svi načelnici i gradonačelnici na čijem području HC izvodi ili priprema niz investicija. Za grad Varaždin pripremili smo set investicija i to: za istočnu obilaznicu rekonstrukciju postojećeg i projektiranje drugog kolnika, zatim početak izgradnje brze ceste od Varaždina do Cerja te izgradnju dva nova rotora u Hraščici i Gojancu. Naravno, i ovom sastanku je prisustvovao gradonačelnik Bosilj koji se složio sa svime, što može potvrditi 20-ak sudionika.

Župan Anđelko Stričak

Komentari