u posjeti...

Župan Čačić održao radni sastanak s delegacijom regije Elbasan iz Albanije

Objavljeno: 19.11.2018. 10:03

Zadnja izmjena: 19.11.2018. 10:04

Delegacija regije Elbasan iz Albanije posjetila je Varaždinsku županiju, a u palači ih je primio župan Radimir Čačić. Na radnom se sastanku prezentirao rad županije, kao i ulaganja te projekti financirani iz EU fondova.

Prezentirana su i ulaganja u obrazovanje te poljoprivredu, kao i gospodarski i turistički potencijali županije.

- Varaždinska županija pokazala je niz primjera na kojima delegacija iz Albanije može puno naučiti, posebno kad su u pitanju projekti koje realiziramo uz pomoć EU fondova. Naša razvojna agencija stoji na raspolaganju regiji Elbasan kako bi formirali svoju agenciju i okrenuli se ulaganjima te privlačenju novaca u regiju – rekao je župan Radimir Čačić. 

Nakon sastanka delegacija Elbasana zajedno s zamjenikom Tomislavom Paljkom posjetila je Prvu gimnzaiju Varaždin, Zonu Sjever i OPG Jakopović u Paki. U Zoni Sjever razgovaralo se o načinu formiranja zone, uvjetima i načinima poslovanja. Kasnije su obišli i pogon tvrtke WORK-ING.

Drugoga dana domaćini su bili predsjednik HGK Županijske gospodarske komore Dragutin Gložinić te počasni konzul Republike Albanije Stjepan Šafran, koji su prezentirali rad gospodarske komore te prilike u gospodarstvu Varaždinske županije općenito.

Komentari