uoči županijske skupštine

Županija sutra osniva svoju tvrtku za autobusni prijevoz - evo tko će biti direktor

Objavljeno: 04.12.2017. 13:36

Zadnja izmjena: 04.12.2017. 13:37

Sutra na Županijskoj skupštini na dnevnom će se redu naći i odluka o osnivanju Autobusnog prijevoza Varaždinske županije d.o.o. S obzirom na odnos snaga u skupštini nema razloga sumnjati da će se odluka i donijeti.

Prema dokumentu koji je i javno dostupan na županijskoj web stranici, odluka se donosi u svrhu racionalnijeg obavljanja djelatnosti prijevoza putnika autobusima u unutarnjem cestovnom prometu.

Poznato i ime direktora

Zapravo se radi o autobusnom prijevozu učenika i studenata za koji se godišnje iz proračuna Županije izdvaja 34 milijuna kuna. Županija ocjenjuje kako bi se taj trošak mogao bitno smanjiti osnivanjem županijskog trgovačkog društva koje bi, u skladu sa zakonom, taj prijevoz obavljalo. Temeljni kapital društva jest 20 tisuća kuna - dakle, minimum kojega zakon propisuje.

U prijedlogu odluke je i ime novog direktora - to je Ante Klečina, koji je trenutačno glavni koordinator Saveza za željeznicu, neprofitne udruge koja se bavi boljitkom željezničkog prometa u Hrvatskoj. Klečina je bio i član uprave Promet plusa d.o.o. - koja se bavi znanstveno-istraživačkim radom u području prometa. Radio je u ACT grupi i u Drugoj gimnaziji Varaždin, diplomirao je FOI (procesuiranje podataka) te sad na Sveučilištu Sjever studira menadžment u medijima. Klečina je i fotograf, koji je održao i samostalne izložbe.

Komentari