ravnatelj minerve kovačić

eTV intervju - 'Najmanje još jedan robot u Spinalnom centru, program rehabilitacije sportaša...'

Bolnica u Varaždinskim Toplicama pokrenula je i program sportske rehabilitacije, pri čemu je, između ostaloga, uvela i komercijalne programe potpuno neovisne o HZZ-u...
Objavljeno: 18.07.2023. 09:23

Zadnja izmjena: 18.07.2023. 09:23

Nakon što smo početkom svibnja ekskluzivno zavirili u unutrašnjost Spinalnog centra, gdje smo snimili netom instalirani robotski sustav za liječenje bolesti kralježnice, usporediv s najmodernijim sustavima u Izraelu, Njemačkoj, Turskoj ili Švicarskoj, od ravnatelja Specijalne bolnice doznajemo kako će se nadležnim vlastima obratiti za sufinanciranje najmanje još jednog.

- Teško ćete, kada imate 80 ljudi, nekome reći ti danas možeš, pa pet dana ne možeš ili ti smiješ, a ti ne smiješ. Istina je da nisu svi pacijenti s obzirom na svoj funkcionalni status kandidati za tu robotiku, ali mislim da svakome treba dati jednake šanse – kaže dr. Denis Kovačić, uvjeren kako se stvari razvijaju u dobrom smjeru.

 

Program sportske rehabilitacije

Bolnica u Varaždinskim Toplicama pokrenula je i program sportske rehabilitacije, pri čemu je, između ostaloga, uvela i komercijalne programe potpuno neovisne o HZZ-u.

- Radimo na tome da se približimo i olimpijskim sportskim savezima i tu smo dosta napravili, na jesen će biti još više – otkriva Kovačić, dodajući da brojke u tom pogledu rastu.

Nitko se ne javlja na natječaje

S ravnateljem Specijalne bolnice razgovarali smo na terasi Minerve, gdje je počela kupališna sezona, zbog čega smo ga priupitali kava je situacija s ne-medicinskim kadrom koji je itekako potreban u ovom trenutku.

- Na sad već ponovljenih 5-6 natječaja, što se tiče kuhara, konobara, pa i nekih drugih u zdravstvu, npr. medicinskih sestara, nije nam se se nitko javio. 'Pokrpali smo se' studentima i učenicima, barem za bazenski dio, radom preko učeničkog i studentskog servisa za sezonu. Ali, to su vatrogasne mjere koje će trajati do početka školske godine, a onda se vraćamo opet na istu problematiku. Nadam se da će Zakon o plaćama, koji će zamijeniti Uredbu o koeficijentima, neke stvari drugačije riješiti – zaključio je.

Problem je, kako smo ranije pisali, što Specijalna bolnica ovisi o propisanim koeficijentima koji nisu u korelaciji s cijenom rada na tržištu. Cijeli intervju s ravnateljem Specijalne bolnice dr. Denisom Kovačićem pogledajte ovdje:

 

Komentari