Grad Novi Marof

Foto - Novi Marof kreće u izmjene prostornog i urbanističkog plana

Objavljeno: 20.07.2023. 18:08

Zadnja izmjena: 22.07.2023. 20:50

Gradsko vijeće Novog Marofa na današnjoj sjednici odlučilo je pokrenuti postupke izmjena i dopuna prostornog plana grada i urbanističkog plana uređenja naselja i kontaktnih zona, što zahtijeva niz aktivnosti, a novac za sve osiguran je u gradskom proračunu. priopćeno je iz Novog Marofa.

 Kako navode iz Grada, dva su glavna cilja izmjene i dopune prostornih planova - omogućavanje daljnjeg razvoja postojećeg proizvodnog kompleksa tvrtke Knauf Insulation kako bi se ostvario najracionalniji način tehnološkog unapređenja proizvodnje i stvaranje uvjeta za razvoj komunalnih usluga Grada u skladu s posebnim propisima koji se odnose na zaštitu voda i gospodarenje otpadom.

 Urbanistički plan uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona donesen je 1998. godine, a mijenjan i dopunjavan je 2003., 2012., 2013. i 2021. godine, podsjećaju iz Grada.

- Važeći Urbanistički plan uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona u pojedinim dijelovima nije usklađen s novim spoznajama, propisima i dokumentima te stoga nije u potpunosti moguće kvalitetno i optimalno korištenje postojećeg potencijala prostora i osiguranje daljnjeg razvoja. Iz tog razloga potrebno ga je ciljano izmijeniti i dopuniti u pojedinim dijelovima – izjavio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Komentari