NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Samir Toplak uoči susreta s Istrom 1961: "Sada moramo biti pravi fajteri i izgurati ovo do kraja"

Objavljeno: 18.06.2020. 10:52

Zadnja izmjena: 18.06.2020. 10:55

U NK Varaždin još je prisutno slavljeničko raspoloženje zbog pobjede protiv Hajduka, ali trener Samir Toplak upozorava da ništa nije gotovo i da sada slijede ništa manje važne utakmice.

U subotu od 21,05 sati Varaždin dočekuje Istru1961, koja dolazi ohrabrena pobjedom nad posljednjeplasiranim Interom, ali na varaždinskim tribinama ovaj puta će biti i "dvavaesti igrač". Ulazni se u prodaji, a 3.200 ljubitelja nogometa moći će ponovo uživo podržati varaždinske nogometaše.

- Još uvijek smo pod dojmovima s obzirom na reakcije reakcije javnosti, rekao je Samir Toplak i dodao kako je iscrpljen. - Danas moramo to ostaviti po strani, čeka nas sljedeće kolo. Ništa još nije ni blizu riješenog, ali smo na dobrom putu. Naravno da smo oprezni, znamo kako treba reagirati u ovakvim situacijama. Igrači se moraju brzo prešaltati u glavi ali poslije ove pobjede to je puno lakše. Nismo više pod takvim pritiskom, kako bi bili da smo izgubili pa da nam dolaze Istra i Inter. Mi smo sada u velikoj prednosti. Ali ne smijemo si dozvoliti kiks protiv ove dvije momčadi, dodao je Toplak misleći na susrete protiv Istre 1961 i Intera.

Varaždinska ekipa sada je ipak u boljem stanju nego u prijašnjem dijelu prvenstva, a i u poslejdnja tri susreta osvojena su velika četiri boda. 

- Međutim, u kakvom smo stanju, u kakvom samopouzdanju igrači konačno djeluju, u kakvim okolnostima se pripremamo za utakmicu, sada se i mi imamo za nešto loviti, imamo kontinuitet. Rekao sam i prije, bit će „poreza“ sigurno i može se izgubiti utakmica, ali mora se protivnik dobro pomučiti. U svaku utakmicu ulazimo s tom mišlju. Mislim da smo pronašli kompaktnost, da smo pronašli grupu igrača koji imaju kemiju. To sam od početka tvrdio da moramo naći i našli smo fajtere. Uvijek nam otpadnu jedan, dva igrača ali netko ih nadomjesti i to na dobar način. Veseoli sam, sretan sam, velika pobjeda ali je malo vremena za slavlje. Ja bi najrađe prvenstvo malo prekinuo da uživamo ali nažalost u nogometu to nije moguće. Sada moramo biti pravi fajteri i izgurati ovo do kraja i onda možemo biti ponosni na ono što smo napravili.

 

Komentari