Sudjelovale nakon devet godina

Varaždinske mažoretkinje odlične na Prvenstvu na otoku Krku

Objavljeno: 07.06.2016. 17:26

Zadnja izmjena: 08.06.2016. 16:08

Foto: Brzi mediji

Punat na otoku Krku proteklog je vikenda bio domaćin Prvenstva Hrvatske u mažoret-plesu u organizaciji Mažoret-saveza Hrvatske. Dvadeset timova hrvatskih djevojčica i djevojaka, njih 700, u trodnevnim natjecanjima predstavljalo je plesno-scenske nastupe.

Varaždinske su mažoretkinje zadnji put sudjelovale prije 9 godina, a ove godine njih 34, gotovo sve prvi put, nastupile su u kategorijama koreografija za kadetkinje uzrasta od 9 do 12 godina i koreografija za juniorke uzrasta od 12 do 15 godina, pri čemu su od 15 timova osvojile 8. i 9. mjesto, dok je u juniorskom solo nastupu Julija Habijan osvojila 5. mjesto.

Prvakinjama Hrvatske za 2016. godinu sasvim su zasluženo proglašene Prve riječke mažoretkinje. Drugoplasirane su lanjske državne prvakinje, mažoretkinje grada Vukovara, dok su treće mjesto osvojile mažoretkinje kluba Unity S iz Samobora.

– Zadovoljni smo našim sudjelovanjem i predstavljanjem na prvenstvu Hrvatske. Veliko je to iskustvo i poticaj za daljnji rad. – naglašava voditeljica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić.

Komentari