Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić danas se javnosti obratio priopćenjem u kojem navodi kako HNS „olako i populistički“ u javnosti iznosi tvrdnje kako je Gradu Ludbregu nanesena „milijunska šteta“ kupnjom zemljišta bivše ludbreške ciglane.

HNS je, naime, podnio prijedlog za poništenje odluke o zamjeni zemljišta između Ciglane Ludbreg d.o.o. i Grada Ludbrega, uz tvrdnju da je iznos procjene „nerealan“ te mišljenje Ministarstva graditeljstva da u procjembenim elaboratima postoji „niz nepravilnosti“. Bilić ističe kako je Grad Ludbreg uvažavajući reakciju javnosti zatražio tri dodatne procjene koje su pokazale kako je zapravo prvobitna procjena najniža. Dodaje da uvažavaju mišljenje Ministarstva graditeljstva, međutim – „oni nisu nadležni za djelatnosti sudskog vještanja  i procjeniteljstva“, te o eventualnim neprevilnostim treba govoriti Ministarstvo pravosuđa.

- Žao nam je da Udruge ovlaštenih procjenitelja preko Grada Ludbrega međusobno ratuju, a nama je jedini cilj očuvati našu industrijsku baštinu. Za nas je to vrijedan projekt jer ne gledamo kako ćemo nešto rušiti, već kako sačuvati taj vrijedni spomenik povijesti i industrijalizacije Ludbrega, zapravo jedini koji nije u funkciji. Taj znak vremena želimo sačuvati – kaže gradonačelnik, a HNS proziva da je napustio sjednicu te nije ni sudjelovao u donošenju odluke temeljene na neiskazivanju interesa za ulaganje u taj prostor, iako je natječaj za kupnju bio raspisan još krajem prošle godine.

Ključne riječi: ciglana, Dubravko Bilić, Grad Ludbreg,

Komentari

21.05.2019. 10:06h Zadnja izmjena: 21.05.2019. 10:18