prihvaćene izmjene zakona

IZMJENA ZAKONA Računi za otpad od sada će se formirati prema broju članova domaćinstva

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.12.2018. 09:00

Zadnja izmjena: 18.12.2018. 09:01

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina prihvaćene su izmjene o načinu odvoza miješanog komunalnog otpada i biootpada pa će se tako ubuduće računi plaćati po broju članova domaćinstva, a ne po domaćinstvu.

Ova uredba vrijeda za sve korisnike koji zajedno koriste jedan ili više spremnika, a  korisnici javne usluge, odnosno stanari koji koriste zajednički spremnik sporazumno određuju svoje udjele u korištenju zajedničkog spremnika.

Ako pak stanari sami sporazumno ne dogovore svoje udjele, to će napraviti davatelj usluge odnosno Čistoća tako što će odrediti broj fizičkih osoba u jednom kućanstvu na temelju Izjave, a kada se podaci na taj način ne mogu utvrditi, broj fizičkih osoba u kućanstvu utvrđuje se na temelju očitovanja Upravitelja višestambene zgrade za to obračunsko mjesto. Prema Zakonu, Čistoća će račune i dalje formirati prema domaćistvu ako upravitelj stambene zgrade ne dostavi potrebne podatke u roku od 15 dana od zaprimanja. 

Inače, još jedna novost je ta da će se zimi broj odvoza biootpada smanjiti na jedan odvoz u dva tjedna, a to bi prema gradonačelnikovima riječima trebalo cijene smnajiti za 20 do 21 kunu.

 

 

 

Komentari