potpore u turizmu

Foto - Za projekte u turizmu Varaždinska županija izdvojila 1,3 milijuna kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.04.2022. 13:17

Zadnja izmjena: 12.04.2022. 13:17

Za poticanje ulaganja u turizmu Varaždinska županija je ove godine osigurala 1,3 milijuna kuna, a kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije, ovo je do sad najveći iznos.

U atriju Županijske palače danas su predstavljeni rezultati Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora te su s korisnicima potpisani ugovori o dodjeli potpora za ukupno 74 projekta. 

- Uveli smo dvije nove mjere, poticanje dopunske djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu te razvoj turističkih atrakcija. Veseli me što su te mjere prepoznate i što ćemo zahvaljujući njima postati bogatiji za kušaonicu piva, kušaonicu meda, prezentacijski centar za proizvodnju ruža i bobičastog voća te za centar za avanturistički turizam. S obzirom te i druge projekte, možemo reći da je pred turizmom naše županije godina dodatnog unapređivanja i razvoja – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

'Niti jedna kuća za odmor nije se zatvorila'

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini istaknuo je kako se turizam u Varaždinskoj županiji temelji na dobrim i kvalitetnim osnovama.

- Da je turizam Varaždinske županije na dobrim temeljima, najbolje govori podatak da se niti jedna kuća za odmor u proteklom razdoblju nije zatvorila. Turizam u našoj županiji je gotovo svima, a pogotovo privatnim iznajmljivačima dodana vrijednost, a upravo to i mora biti. Ipak, najveća vrijednost naše županije je da se međusobno ne doživljavamo kao konkurencija, nego svi zajedno radimo i doživljavamo ovu županiju kao našu zajedničku destinaciju – naveo je Morandini.

Komentari