Grad Ludbreg

Ludbreg spao na dva liječnika umirovljenika, građani nezadovoljni, Bilić se obraća županu

Objavljeno: 11.07.2023. 11:29

Zadnja izmjena: 11.07.2023. 11:40

Foto: Arhiva

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić upozorio je da zbog odlaska još jednog liječnika tamošnji Dom zdravlja od početka srpnja radi u jednoj smjeni te je proslijedio apel nezadovoljnih građana županu Anđelku Stričaku i ravnatelju Doma zdravlja Varaždinske županije kako bi se što hitnije riješio taj problem. 

 Kako navodi u svom današnjem priopćenju, ludbreški Dom zdravlja od 1. srpnja radi u jednoj smjeni, točnije jedan dan ujutro, drugi popodne, jer je još jedan liječnik otišao u Varaždinske Toplice, gdje je otvorio privatnu praksu koju nije mogao otvoriti u Ludbregu. Trenutno se tako o Ludbrežanima brinu dva doktora umirovljenika na pola radnog vremena, dok ih je prije nekoliko mjeseci bilo tri na puno radno vrijeme. Na e-mail adresu gradonačelnika pristigli su brojni upiti nezadovoljnih građana.

- Zajedno s Gradskim vijećem Grada Ludbrega već duže rješavamo problem zdravstvene zaštite u Ludbregu, ne samo pedijatrije nego i svih ostalih liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.  Slali smo i zamolbe i zahtjeve županu i Varaždinskoj županiji da riješe ovaj gorući problem u Gradu Ludbregu. Nažalost, Grad Ludbreg ni gradonačelnik ni Gradsko vijeće, nisu zakonski nadležni za dugogodišnju nebrigu i zapostavljanje zdravstvene skrbi u Ludbregu, od neuređivanja i neodržavanja našeg Doma zdravlja do nedostatka liječnika u gotovo svim domskim ambulantama. Proslijedit ćemo Vaš apel na župana i na ravnatelja Doma zdravlja Varaždinske županije – kaže gradonačelnik Bilić. 

Dodaje da je grad sudjelovao u kupnji rtg uređaja, opremanju pedijatrijske ambulante namještajem, crp analizatorom, tv uređajem te je i nadalje spreman sudjelovati u opremanju ambulante i namještajem i uređajima.

- Grad se zalaže za privatnu praksu svih doktora koji će time imati bolje uvjete i primanja te samim time biti zadovoljniji, a mi sigurniji da će doktori ostati u Ludbregu. Sve ambulante su donedavno bile privatne tako i pedijatrijska te bi najbolje rješenje bilo da to ponovno budu ukoliko župan i Varaždinska županija tako odluče, a tako bi se riješili svi problemi po pitanju zdravstvene zaštite – objašnjava gradonačelnik.

Komentari