nakon afere s bonusom

Na izvanrednoj sjednici Skupštine Piškornice jednoglasno opozvan Jozinović

Objavljeno: 20.11.2017. 12:30

Zadnja izmjena: 20.11.2017. 12:38

Foto: Arhiva

Danas je na izvanrednoj sjednici Skupštine društva "Piškornica - regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske" u Koprivničko-križevačkoj županiji donesena je odluka o opozivu direktora Mladena Jozinovića.

Odluka je uslijedila tjedan dana nakon što je obznanjena informacija kako je direktor Jozinović sebi isplatio milijun kuna bonusa. Ujedno je dan nalog Nadzornom odboru da regulira njegov radno-pravni status. Za odluku su glasali svi članovi Skupštine - župan Koprivničko križevačke županije Darko Koren, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar i župan Međimurske županije Matija Posavec te načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović.

- Sazvali smo izvanrednu sjednicu Skupštine kao hitnu reakciju suvlasnika i donijeli smo odluku o opozivu Uprave društva, direktora Mladena Jozinovića te dali nalog Nadzornom odboru da regulira formu raskida radnog odnosa. Tražili smo i povrat bonusa, a ujedno smo donijeli odluke o daljnjem funkcioniranju društava "Piškornica" i "Piškornica sanacijsko odlagalište". - izjavio je župan Koren, dodajući kako je za direktora imenovan diplomirani pravnik Mladen Ružman. Najavljena je i redovna sjednica Skupštine za cijeli tjedan - na kojoj će se ići u pravcu razdvajanja uprava Piškornice d.o.o. i Piškornice sanacijsko odlagalište.

I župan Čačić je istaknuo da su u kriznoj situaciji reagirali u najkraćem mogućem roku.

- Daljnje odluke ćemo donijeti nakon što dobijemo izvješće naših revizora koji su počeli s radom. - naveo je Čačić.

Komentari