nastavak diskusije

Podolnjak o HNS-ovom stavu prema Sveučilištu Sjever: 'Nisam iznenađen, samo mi je neshvatljivo da su protiv'

Objavljeno: 29.12.2017. 17:14

Zadnja izmjena: 29.12.2017. 17:15

Foto: Arhiva

Nastavlja se diskusija o promjeni Sveučilišta Sjever u Sveučilište u Varaždinu - za što se zalaže MOST-ov Robert Podolnjak. Podsjetimo, na njegov je prijedlog negativno reagirao HNS iz našega kraja.

>> HNS kontra Podolnjaka i Čehoka: Sveučilište Sjever mora ostati u postojećem obliku

Podolnjak u svom novom priopćenju ističe da ga HNS-ov stav ne iznenađuje, ali da je ipak očekivao jednodušnu potporu svih političkih opcija u varaždinskoj regiji. Potporu je, kako kaže, dobio od Čehoka i Habijana, koji predstavljaju većinu vijećnika Grada Varaždina.

- Na žalost, HNS, koji je dugi niz godina bio na vlasti u Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu, nije činio ništa da Varaždin doista bude regionalno središte, a to znači, između ostaloga, i sjedište važnih gospodarskih, državnih, obrazovnih i drugih institucija, pa to očito ne želi ni danas. - ističe Podolnjak, nazivajući to neshvatljivim i neprihvatljivim, te smatrajući svoj prijedlog logičnim i pravičnim rješenjem. Na kraju priopćenja Podolnjak negira da se njegovim prijedlogom krši autonomija sveučilišta, navodeći primjere kad je Hrvatski Sabor određivao naziv i sjedište nekoliko sveučilišta.

Komentari