stjecanje novih znanja...

Predstavljen pilot projekt Savjeta mladih Varaždinske županije „Financijska pismenost i poduzetništvo“

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.09.2018. 17:00

Zadnja izmjena: 04.09.2018. 17:02

Na konferenciji za novinare održanoj u Županijskoj palači, danas je predstavljen pilot projekt Savjeta mladih Varaždinske županije „Financijska pismenost i poduzetništvo“. Cilj projekta je kroz radionice produbiti postojeća i omogućiti stjecanje novih znanja i vještina na području osobnih financija.

Interaktivna radionica će uključivati pitanja poput pravilnog planiranja financijskih ciljeva učenika srednjih škola, razlikovanje želja i potreba te kako se ponašati prilikom odabira radnog mjesta ili studija. Voditelj radionice je Krunoslav Habunek, prof. matematike zaposlen u Srednjoj školi Novi Marof. Pilot projekt „Financijska pismenost i poduzetništvo“ u potpunosti je financiran iz proračuna Savjeta mladih, te su pozvani svi maturanti srednjih škola s područja Varaždinske županije da se uključe.  

- Odlučili smo da je financijsko opismenjavanje mladih nešto što želimo ponuditi kao nad standard našim školama. Na taj način odlučili smo biti prvi koji će potaknuti raspravu i ponuditi rješenje i vjerujem da je ovaj projekt dobar start i da će donosioci odluka nakon evaluacije razmotriti na koje načine implementirati financijsko obrazovanje u obrazovni sustav – naglasio je Lovro Lukavečki, predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije koji se ovom prilikom zahvalio Varaždinskoj županiji na potpori, kao i cijelom timu koji se uključio u provedbu projekta.

Krunoslav Habunek, koji je ujedno i predsjednik Udruge Financijska pismenost, pojasnio je kako je nastala ideja o edukaciji o financijskoj pismenosti te koliko je to bitno za svakodnevni život.

- Mladi do 19 godina ali i stariji, oni iznad 65 godina, nažalost su manje osviješteni kad je u pitanju financijska pismenost, te se postavlja pitanje gdje bi zapravo ti mladi ljudi trebali to naučiti. Naravno da je to kroz obrazovanje i edukacije civilnog sektora, tako da smo se odlučili da idemo s ovim pilot projektom upravo za maturante kojima je sada prekretnica ili studij ili tržište rada – rekao je Habunek. U ovaj projekt uključeni su matematičari, ekonomisti, psiholozi i sociolozi.

 

 

Komentari