SVJETSKO PRVENSTVO U PING PONGU

SENZACIONALNO Andrew Baggaley, član STK Starr sinoć je u Londonu postao svjetski prvak u ping pongu

Objavljeno: 28.01.2019. 11:34

Zadnja izmjena: 28.01.2019. 11:35

Foto: WC ping pong

Andrew Baggaley, član STK Starr sinoć je u Lonodonu postao svjetski prvak u ping pongu, nakon što je pobijedio prvaka iz 2018. Wang Shiboa 3:2 (15:10, 12:15, 15:8, 10:15, 15:6).

Baggaley u je ovo treći naslov svjetskog prvaka, koji je prethodno osvojio 2015. i 2016. godine. Ove godine na finalnom dijelu natjecanja imao je težak ždrijeb. Igrao je sa sva tri prethodna pobjednika natjecanja. Bio je na rubu eliminacije turnira u četvrtfinalu, ali je preživio izjednačenu utakmicu sa Yan Weihao. U polufinalu je pobijedio Chen Jiea - prvu ženu koja je stigla do posljednje četiri turnira.

U finalu se igralo pet setova, Baggaley je vodio s 1:0 i 2:1, ali je Wang Shi Bo uspijevao dva puta izjednačiti i susret odvesti u peti odlučujući set.

- Wang me je gurnuo do krajnjih granica u finalu, ali sam na kraju jako sretan, izjavio je Baggaley neposerdno nakon finala koji je prenosio Sky Sport.

- Igrali smo na kraju "na sve ili ništa" i na kraju sam, u petom setu malo pobjegao, ali on je i dalje igrao čvrsto nije se predavao do posljednjeg boda. Ovo je definitivno moja najveća pobjeda. Ima toliko nevjerojatnih igrača. Pobijediti Maxima, koji je igrao jako dobro cijeli vikend, i vrhunskih kineskih igrača, to je nevjerojatno, a ovo je zasigurno moja najveća pobjeda. Ovo je najbolja atmosfera u kojoj sam ikad igrao, bilo je nevjerojatno. Bio je to nevjerojatan događaj i oduševljen sam što sam ga osvojio treći put. To je veliko postignuće i oduševljen sam, reako je Baggaley na kraju televizijskog prijenosa iz sportske dvorane London’s Alexandra Palace.

Svjetsko prvenstvo u ping pongu BetVictor je povratak ranim danima stolnog tenisa i kada se igralo s drvenim reketima, bez guma i puno spina. Pobjeđivala je taktika, strpljenje i pripremljenost igrača. 

Svjetsko prvenstvo u ping pongu uživo je emitirano na Sky Sportsu i mrežama diljem svijeta. 

Baggaley se vraća u Varaždin na treninge s ekipom STK Starr, te će nastupiti već 9. veljače u derbiju protiv STK Libertas Marinkolor.

Komentari