opširan komentar

Bosilj o kupnji Varteksovih nekretnina: 'Ne mogu reći da nisam ljut, ali...'

"Ne mogu reći da nisam ljut što Grad, ukoliko želimo kvalitetan javni prostor unutar zone Varteks mora kupiti nekretnine koje su zapravo izgrađene novcem naših očeva i djedova", piše Bosilj...
Objavljeno: 01.11.2021. 17:47

Zadnja izmjena: 02.11.2021. 09:06

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj danas se na Facebook opširno očitovao o namjeri njegove gradske uprave, da Grad Varaždin dođe u posjed više Varteksovih nekretnina.

  • "Ne mogu i neću dozovoliti..." "Ne mogu i neću dozvoliti", piše Bosilj, "Da se najljepši primjerci hrvatske i europske industrijske arhitekture propadnu do te mjere da na kraju moraju biti srušeni.  Ne mogu i neću dozvoliti da Varteks ne nastavi biti dio našeg života i budućnosti."
  • "Moramo se dogovoriti" "Vjerujem da je zona Varteks", piše nadalje gradonačelnik, "Idealna lokacija za više namjena, ali da bi se nakon toliko godina krenulo u realizaciju, moramo odgovoriti na pitanje:  Što mi, Varaždinke i Varaždinci, želimo i trebamo na tom prostoru?"
  • "Ljutim se, ali..." Podsjetimo, sa strane gradske uprave došao je prijedlog koncertne dvorane, kojeg je podržao i župan Anđelko Stričak, no istovremeno, bilo je i drugačijih razmišljanja, pa i tonova. Pišući o Varteksu, Bosilj se dotiče i toga. "Ne mogu reći da nisam ljut što Grad, ukoliko želimo kvalitetan javni prostor unutar zone Varteks mora kupiti nekretnine koje su zapravo izgrađene novcem naših očeva i djedova, ali ne mogu dozvoliti da se zatre baš sve što se od 1918. godine stvaralo radom i trudom Varaždinki i Varaždinaca."
  • Na kraju, Bosilj spominje i Čehoka: U tom kontekstu Bosilj spominje i bivšeg gradonačelnika, svojeg protukandidata na izborima Ivana Čehoka. "U nadzornom odboru sjedio od 28.lipnja 2003. i tadašnji gradonačelnik koji je dopustio da se špekulira, kalkulira i ostvaruje profit od prodaje nekretnina, a ne od osnovnog poslovanja proizvodnje i prodaje odjeće .Danas smo tu gdje jesmo", jedan je od njegovih zaključaka.

Komentari