kreće javna rasprava

Zašto u Varaždinskim Toplicama nikad nije realiziran kamp nogometne reprezentacije?

Podsjetimo, proteklih dana mnogo se govorilo o strategiji turističkog razvoja Varaždinskih Toplicama, koja je dovršena koncem prošle godine, te koja sada kreće u javnu raspravu. Dragutin Kranjčec dijeli mišljenje župana Anđelka Stričaka, kako postoji opasnost da "Topličanci bazene ubuduće gledaju preko ograde", dok Željko Bedeković kaže kako se radi o javnim investicijama, te kako je posljednji trenutak da se projekti prijave...
Objavljeno: 26.02.2022. 07:10

Zadnja izmjena: 26.02.2022. 08:17

Foto: Arhiva

Stariji građani Varaždinskih Toplica, pa i cijele županije, sjećaju se kako je još prije desetak godina bilo mnogo govora o aktiviranju turističkih potencijala toga grada.

Jedna od ideja bila je izgradnja kampusa hrvatske nogometne reprezentacije, povodom čega su u Varaždinske Toplice dolazili svi važniji predstavnici hrvatskog nogometa.

Bivšeg gradonačelnika Varaždinskih Toplica, Dragutina Kranjčeca, koji je ovog tjedna gostovao u eTV studiju, pitali smo zašto nikad nije došlo do realizacije takvog projekta.

Prema njegovim riječima: spreman je već bio projekt, predviđeno zemljište od 13,5 tisuća hektara, pa i investitor.

- Pokojni Vlatko Marković, Zorislav Srebrtić, Davor Šuker bili su kod mene, gledali su i onda kada se o tome počelo pričati, onda se odmah počelo s novom vizijom, da to ide u Trakošćan jer gore netko ima hotel. Upravo zbog toga tvrdim da se bez odluka Grada Varaždinskih Toplica ne bi smjelo ništa događati.

"Odustalo se jer se počeo razmatrati Trakošćan"

'Pod patronatom Sabatija'

Zaključno, Kranjčec je ustvrdio kako to nije bio jedini slučaj miješanja politike u pitanje turističkog razvoja Varaždinskih Toplica, što je posljedično dovelo do izostanka razvoja u tom pogledu.

- Kad smo malo posložili situaciju u Gradu i riješili dugove, prvi naš potez je bio otplata duga Topličke bolnice od 480 tisuća kuna. To je možda bila moja najveća pogreška. Da bi me tri mjeseca kasnije, pod patronatom župana Sabatije, željeli maknuti iz Varaždinskih Toplica - rekao je između ostalog.

"Sabati me htio maknuti iz Toplica"

'Posljednji je trenutak'

Podsjetimo, proteklih dana mnogo se govorilo o strategiji turističkog razvoja Varaždinskih Toplicama, koja je dovršena koncem prošle godine, te koja sada kreće u javnu raspravu u Varaždinskim Toplicama. 

Dragutin Kranjčec pritom dijeli mišljenje župana Anđelka Stričaka, kako postoji opasnost da "Topličanci bazene ubuduće gledaju samo preko ograde", dok Željko Bedeković kaže kako se radi o javnim investicijama, te kako je posljednji trenutak da se projekti prijave.

- Gradi se Spinalna bolnica i ne postoji ni jedan razlog da te projekte dalje ne nastavi Specijalna bolnica ili Županija koja bi osnovala novu ustanovu ili d.o.o. Ako to isto mogu Krapinske, Stubičke i Daruvarske Toplica, a čak i Kloštar Podravski koji ni ne postoji (osim tople vode), onda je to dobro i za nas te u tome trebamo ustrajati, da se nastave investicije - rekao je.

"Sad je vrijeme da se to pokrene"

 

Komentari