kupnja 7 osobnih vozila

Županija o natječaju za nabavu 7 vozila u vrijednosti od 750 tisuća kuna: 'Ne nabavljamo nove automobile'

Objavljeno: 07.12.2017. 14:16

Zadnja izmjena: 07.12.2017. 14:17

Foto: Arhiva

Varaždinska županija na svojoj je web stranici objavila natječaj za postupak javne nabave sedam osobnih vozila putem najma u vrijednosti 750 tisuća kuna s PDV-om. Natječaj objavljen u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH 30. studenog završava 20. prosinca.

Radi se o četiri osobna vozila niže klase - koja bi trebala imati benzinski motor od najmanje 60 konjskih snaga - i tri osobna vozila srednje klase, čiji dizelski motori trebaju imati najmanje 73 konjske snage. Sva vozila moraju biti nova i nekorištena, a specificirano je i da gume moraju isključivo Michelin, Good Year ili Bridgestone. 

'I dalje jednaki broj u najmu'

Kako su nam objasnili iz Županije, ne radi o nabavi novih automobila, jer će županija i dalje imati u najmu jednaki broj vozila. Od sadašnjih 7 vozila za njih 6 istječe leasing 24. prosinca 2017., a za jedno 14. veljače 2018. Vozila se moraju vratiti dan ili dva prije isteka leasinga, pa je zbog toga i pokrenut natječaj.

- Postupak nabave je pokrenut za svih sedam vozila istovremeno s ciljem da se ostvari što povoljnija cijena. Obavezan uvjet je da cijena budućeg najma sedam vozila bude niža od dosadašnjeg operativnog leasinga istog broja vozila, a u tu cijenu su uključeni svi troškovi održavanja i popravaka. - stoji u objašnjenju, koje specificira sve moguće troškove. Na kraju stoji da se vozila nabavljaju za potrebe Varaždinske županije, a vozit će ih županijski dužnosnici, službenici i namještenici.

Komentari