razlozi su bili poznati

Habijan: 'Odluka o postupku smjene Sanje Zember je protuzakonita!'

Objavljeno: 18.01.2017. 15:47

Zadnja izmjena: 18.01.2017. 15:53

Foto: Arhiva

Smjena Sanje Zember s mjesta ravnateljice Opće bolnice Varaždin je još uvijek poprilično aktualna tema na koju je na svojem Facebook profilu reagirao i Damir Habijan, koji je također smijenjen s dužnosti člana Upravnog vijeća OB Varaždin.

Habijan u statusu na svom profilu kaže kako postupak smjene Sanje Zember nije donijet u roku 30 dana, te kako Upravno vijeće takvu odluku prema zakonu više ne može donijeti i samim time je odluka protuzakonita.

<< eTV: Presudio joj intervju eVaraždinu? Upravno vijeće pokrenulo razrješenje doktorice Zember i dalo joj rok od 8 dana

Habijan se u ovom slučaju poziva na članak 62 Zakona o zdravstvenoj zaštiti u kojem stoji kako je Upravno vijeće dužno razriješiti Ravnatelja i prije isteka u nabrojanim slučajevima i to u roku od 30 dana od dana saznanja za te razloge. Ukoliko Upravno vijeće ne razriješi u navedenom roku, odluku tada donosi ministar.

<<eTV: Jesu li Zember došli glave utjecajni političari koji su htjeli zapošljavanja preko veze? Dala je izravni odgovor

- Drugim riječima, Upravno vijeće, pa tako i ja, znali smo za razloge koji se ravnateljici 'stavljaju na teret', prije navedenog roka. Konkretno, za sklapanje ugovora sa specijalizantima i specijalistima još u kolovozu 2016. godine, za privremeno zatvaranje infektološke ambulante, a za intervju i za statut u lipnju 2016. godine. - zaključuje Habijan svoj status.

Komentari